Vrede in Oekraïene: Tijd om te Praten!

  • Datum: 17 februari 19:00 - 21:00
  • Locatie: The Grey Space in the Middle

De oorlog in Oekraïne is nu bijna een jaar aan de gang. Vele tienduizenden mensen zijn omgekomen in het bloedigste conflict op het Europese continent sinds de Tweede Wereldoorlog. Zowel Rusland als Oekraïne, met zijn westerse aanhangers, lijken alleen maar te denken in termen van militaire escalatie. Er worden steeds zwaardere wapens en bloedigere tactieken gebruikt. Wetende dat meerdere nucleair bewapende legers bij deze strijd betrokken zijn, roept dit de zeer zorgwekkende vraag op: waar zal het allemaal eindigen? Zijn politici zich op dit moment wel bewust van de uiteindelijk desastreuze gevolgen van een voortdurende cyclus van escalatie?

Het is hoog tijd dat we de diplomatie een nieuwe kans geven voordat het te laat is. Elk conflict, ook dit conflict, moet eindigen aan de onderhandelingstafel. Het liefst zo snel mogelijk om mensenlevens te redden.

Maar hoe kom je daar? Hoe voorkomen we verdere escalatie? Hoe bouw je een vredesbeweging om aan te dringen op vreedzame oplossingen voor dit conflict? Over deze en andere vragen gaat The Hague Peace Projects in gesprek met de volgende sprekers:

  • Jan Pronk (emeritus hoogleraar, voormalig Nederlands politicus en voormalig speciale VN-vertegenwoordiger)
  • Annette Freyberg-Inan (hoogleraar Internationale Betrekkingentheorie, Universiteit van Amsterdam)
  • Bastiaan van Apeldoorn (hoogleraar Globale Politieke Economie en Geopolitiek, Vrije Universiteit, senator voor de Socialistische Partij)
  • Henk Baars (voorzitter Kerk en Vrede)

Voor meer informatie, klik hier.

The Grey Space in the Middle


 20-24 Paviljoensgracht
2512 BP Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden