The Mother Of All Lies

  • Datum: 16 mei 19:00
  • Locatie: Filmhuis Den Haag

Asmae El Moudir

Marokko , 2023

97 min

Arabisch gesproken

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad, maar bij regisseur Asmae El Moudir thuis werden meer leugens dan waarheden verteld. In de levendige wijk in Casablanca waar ze opgroeide, bepaalde haar overheersende grootmoeder alles in huis: het verleden werd verzwegen en foto’s hingen er niet. In een poging om deze onbesproken historie te ontrafelen bouwt ze haar buurt na als maquette. Samen met familie en buren reconstrueert ze op onorthodoxe wijze haar pijnlijke, persoonlijke, maar ook de gedeelde geschiedenis van Casablanca die lang verborgen bleef. Het gedurfde en creatieve 'The Mother of All Lies' won twee prijzen op het filmfestival van Cannes en was de Marokkaanse Oscarinzending.

Speciale vertoning op 16 Mei

Op 16 Mei zal Mohamed Bouzia na de film aanwezig zijn om de film te duiden en vragen uit het publiek te beantwoorden.

Mohamed Bouzia (1976) is geboren in Marokko. In Nederland studeerde hij Internationaal Management de Hogeschool Haarlem. Daarna heeft hij mediastudies, management en marketing gestudeerd in Angers, Frankrijk. Terug in Nederland werkte Bouzia bij verschillende radiostations. Zo was hij redacteur/verslaggever bij de NPS, programmamaker bij Colourful Radio, redacteur bij Radio Haarlem 105. Voor de NIO was hij (eind)redacteur en coördinator voor de radioprogramma’s op Radio 5.Bij de NTR en de MO was hij tot 2016 redactiecoördinator voor het multiculturele programma Dichtbij Nederland.

Momenteel is Bouzia docent economie en media en freelance journalist en programmamaker. Daarnaast is hij adviseur voor verschillende instanties op het gebied van diversiteit en identiteit bij jongeren met een andere achtergrond.

Filmhuis Den Haag


Spui 191
2511 BN Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden