Tentoonstelling Leven met Oorlog

  • Datum: 01 maart
  • Locatie: Nationaal Monument Oranjehotel

In het kader van het landelijk themajaar ‘Leven met Oorlog’ organiseert het Nationaal Monument Oranjehotel in samenwerking met ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld vanaf 14 februari 2023 de tentoonstelling Leven met oorlog. Sporen in generaties en samenleving.

In Nederland zijn er veel mensen voor wie oorlog nooit ver weg is: mensen die de Tweede Wereldoorlog meemaakten, militairen en veteranen, maar ook zij die moesten vluchten om te overleven. Zij leven elke dag met de gevolgen van oorlog, vervolging en geweld. Deze vaak traumatische ervaringen hebben een grote invloed op hun leven en op de mensen om hen heen.

Teksten met illustraties van Dido Drachman tonen de verschillende manieren waarop oorlog en trauma in mensen, generaties en samenlevingen kunnen doorwerken. Bijzonder onderdeel zijn vijf mini-documentaires van filmmaker Sandra Parry met persoonlijke verhalen van oorlogsgetroffenen en hun naasten. Deze video's zijn ook te zien in de andere herinneringscentra in Nederland.

Nationaal Monument Oranjehotel


Van Alkemadelaan 1258
2597 BP Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden