Tentoonstelling Haagse Mensen

  • Datum: 16 juli
  • Locatie: Centrale Bibliotheek, verdieping 4

Hagenaars en Hagenezen uit de 44 wijken in Den Haag staan vanaf 15 mei centraal in de tentoonstelling en het magazine Haagse Mensen. Zij zijn door fotograaf Daniel Heikens (bekend van onder andere de Matlas van Den Haag) gefotografeerd op hun favoriete plek in de wijk en vertellen waarom deze plek zo bijzonder voor hen is. Van een hengelsportvereniging in Madestein tot een stil strandje in Duindorp en van het Haagse bos tot een speeltuin in Bouwlust Vrederust. Deze tentoonstelling en het magazine met de verhalen van deze Haagse Mensen is onderdeel om te komen tot de omgevingsvisie Den Haag 2050.

"De achtjarige Maily Keus uit Duindorp koestert het ‘kleine strand’ tegen de haven aan. “Het kleine strandje is een plek waar vooral buurtbewoners graag komen. Soms blijven we tot laat en eten we daar ook met z’n allen.”

De omgevingsvisie Den Haag

2050 gaat om de toekomst van Den Haag en keuzes die we met elkaar maken op het gebied van bouwen, natuur, mobiliteit, energie en veiligheid. Maar het gaat ook om plekken die we willen behouden en beschermen. Een deel van deze plekken laten deze trotse inwoners en ondernemers zien in Haagse Mensen.

Van 15 mei tot 26 juni is de tentoonstelling Haagse Mensen te zien in de Centrale bibliotheek op de 4e
etage. In deze periode is een deel van de foto’s ook te zien in de filialen in de wijken. Het magazine is gratis af te halen bij de bibliotheken. Je kunt hier meer lezen over de omgevingsvisie van Den Haag.

"Jean-Bernard Maweja vindt de regenboogbank in het Huijgenspark van grote waarde. “De bank roept vrolijkheid op, is kleurrijk, maar is niet zomaar een gekleurde bank: die staat symbool voor verschillend zijn en diversiteit: ‘iedereen mag er zijn.’"

Centrale Bibliotheek, verdieping 4


Spui 68
2511 BT, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden