Take Care of Maya

  • Datum: 17 mei 18:00 - 22:00
  • Locatie: TransitieCinema

Geregisseerd door: Henry Roosevelt

Synopsis:
Toen de negenjarige Maya Kowalski in 2016 werd opgenomen in het Johns Hopkins All Children's Hospital, had niets haar of haar familie kunnen voorbereiden op wat ze zouden gaan meemaken. Terwijl het medische team haar zeldzame ziekte probeerde te begrijpen, begonnen ze te twijfelen aan de basiswaarheden die de Kowalski's met elkaar verbond. Plotseling bevond Maya zich in hechtenis van de staat, ondanks twee ouders die wanhopig verlangden om hun dochter mee naar huis te nemen. Het verhaal van de familie Kowalski, verteld in hun eigen woorden, zal de manier waarop je naar de gezondheidszorg voor kinderen kijkt voor altijd veranderen.

Kinderbescherming in Nederland:

Kinderbescherming is bedoeld om kwetsbare kinderen te beschermen en te helpen. Maar in Nederland geven rapporten al meer dan tien jaar aan dat het CPS-systeem faalt; in NL worden elk jaar meer dan 3000 kinderen uit hun gezin gehaald, het hoogste aantal ter wereld (per hoofd van de bevolking).
Kinderen worden o.a. opgesloten in “Gesloten CPS”, waaronder Jason Bhugwandass (26) zelf, die meeschreef aan het laatste rapport (maart 2024) over de incidenten, trauma's etc.


De Verenigde Naties vieren op 15 mei de Internationale Dag van het Gezin en in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens staat dat het gezin de fundamentele groepseenheid van de samenleving is en dat het moet worden beschermd tegen willekeurige inmenging. Waarom lijden dan vaak de meest kwetsbaren in de samenleving, zoals de slachtoffers van de Toeslagenaffaire, het meest onder de inmenging in hun gezinsleven en hun families?


Programma

18.00-19.30 TransitieCinema Diner (koop een online ticket voor het diner vóór 15 mei!)
19.30 Vertoning “Take Care of Maya”.
21.15 Q&A met experts
22.00 Drankjes en discussie

Toegang tot de film is GRATIS (maar we stellen donaties op prijs!)
Zorg dat je op tijd bent, de deuren zijn gesloten als de film begint of als de zaal vol is.
DINNER is optioneel en vegetarisch; je kunt je kaartje hier online kopen
De film en het evenement zijn in het Engels

TransitieCinema


Bezuidenhoutseweg 40 (Zandvliet Lyceum)
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden