Revolutie in Iran

  • Datum: 06 februari 19:30
  • Locatie: Nieuwspoort


Kom naar dit Spreeek evenement over de Revolutie in Iran op 6 Februari!

Worden de protesten het regime fataal? Iran staat al maanden in vuur en vlam. De protestgolf van een nieuwe generatie laat het regime van de stokoude ayatollahs wankelen als nooit tevoren. Wat is de toekomst van dit machtige land in het Midden-Oosten? In Revolutie in Iran neemt Paul Aarts je mee in de snel veranderende Iraanse samenleving.

Wat drijft Iraniërs om – met gevaar voor eigen leven –- steeds opnieuw de straat op te gaan? Hoe kan het land zo streng religieus zijn en tegelijkertijd zo modern? Een land met zoveel TikTok-jongeren dat ze een theocratisch regime ernstig in het nauw brengen. En wat betekent de binnenlandse onrust voor de wereld? Met zijn drones mengt Iran zich actief in de Oekraïne-oorlog. Tegelijkertijd kan niemand om deze olie- en gasreus heen. Wat staat de wereld te wachten als het regime valt dat ook stevig aan de knoppen zit in tal van buurlanden?

Paul Aarts is als Midden-Oostendeskundige verbonden aan de Universiteit van Amsterdam.Thomas van Zijl is presentator van Haagsch College en BNR Nieuwsradio.

Praktische informatie

Avond 6 februari 2023

  • Inloop: 19:00 uur
  • Start: 19:30 uur (tussendoor is er een pauze)
  • Eind: 21:30 uur

Prijs tickets regulier: €17,50, voor poorters (leden Nieuwspoort) is de ticketprijs €15,-.

U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor de Chef’s Special a €14,50 (Taco shells, Gekruid gehakt, rijst, kidneybonen, salsa, guacemole of Taco shells, kikkererwten, rijst, kidneybonen, salsa, guacemole), dan ben je al vanaf 18.00 uur welkom in het restaurant van Nieuwspoort.

Voor meer informatie, en om kaartjes te kopen, klik hier.

Nieuwspoort

Bezuidenhoutseweg 67
2594AC, The Hague

Toon op kaart

Aanmelden