PrinsjesLezing

  • Datum: 14 september 14:30 - 16:00
  • Locatie: Hoge Raad

PrinsjesLezing komt dit jaar terug en nog wel met de Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen! De heer Van Zutphen geeft een verdieping op het thema ‘Jouw vrijheid, mijn vrijheid, in gesprek over grenzen’. Mis deze unieke ervaring niet en meld je hier aan.

We voeren het gesprek over de betekenis van vrijheid vaak pas als mensen een verlies aan vrijheid ervaren. Voor steeds meer burgers in Nederland is dat nu het geval. Doordat ze steeds meer moeite hebben rond te komen. Doordat ze geen vaste of veilige woonplek hebben. Of doordat ze in de wacht staan voor behandeling of herstel. 

De overheid heeft een verantwoordelijkheid richting burgers om ze die vrijheid te laten voelen. Immers, de overheid is er voor de burger en niet andersom. Maar waar begint de verantwoordelijkheid van de overheid en waar houdt die op? Wat is de basis waarop de burger kan vertrouwen? Een steeds nijpender vraag in deze tijden van crises. De overheid kan deze discussie niet langer uit de weg gaan, vindt Nationale ombudsman, Reinier van Zutphen. In de Prinsjeslezing 2022 doet hij een aftrap.

Meer Informatie

Hoge Raad


Korte Voorhout 8
2511EK Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden