Panelgesprek: Migratievraagstuk of migratiecrisis?

  • Datum: 09 maart 16:00 - 17:15
  • Locatie: Montesquieu Institute

In de zomer van 2022 werd het duidelijk: het migratiebeleid piept en kraakt. Maar is dit het gevolg van de hoge instroom? Of een gevolg van falend en warrig overheidsbeleid?

De Europese Commissie werkt aan een nieuw asiel- en migratiepact. Het zogenoemde Dublin­systeem zou vervangen moeten worden door een nieuw asiel- en migratie­beheersysteem waarbij asiel­aanvragen beter over de lidstaten worden gespreid.Maar is dit voldoende of moet de Europese Unie harder ingrijpen? En welke middelen heeft de Nederlandse overheid om zelf in te grijpen? Kortom, is er sprake van een migratievraagstuk of een migratiecrisis?

Deze vragen staan op 9 maart centraal tijdens het panelgesprek dat wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut en het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ). Tijdens de bijeenkomst gaan Leo Lucassen (hoogleraar arbeids- en migratiegeschiedenis aan Universiteit Leiden), René Peters (Tweede Kamerlid, CDA) en Sophie in ’t Veld (Europarlementariër, D66) in gesprek onder leiding van moderator Jan Rood (voorzitter van het NGIZ).

Voor meer informatie, klik hier

Montesquieu Institute


Lange Voorhout 86, unit 32
2514 EJ The Hague

Toon op kaart

Aanmelden