MTM On Tour: The Therapy

  • Datum: 08 januari 15:00 - 17:15
  • Locatie: Filmhuis Den Haag 

In het kader van Movies that Matter On Tour vertoont Filmhuis Den Haag op zondag 8 januari om 15:00 uur de documentaire The Therapy.

Over The Therapy

Een eerste blik op ‘conversietherapie’ in Israël. Lev is een orthodoxe jood en vastberaden zijn homoseksuele gevoelens te overwinnen. Ben is een student en volgt al jarenlang conversietherapie. Nu begint hij eraan te twijfelen. Open, kwetsbaar portret van twee mannen die moeite hebben te zijn wie ze willen zijn.

Nadat zijn vrouw van hem scheidde toen ze erachter kwam dat hij homoseksueel materiaal bekeek op internet, wendde de 54-jarige Lev zich in wanhoop tot zijn rabbi. Al sinds de universiteit probeert hij af te komen van zijn aantrekking tot mannen, maar het komt altijd terug. Zijn rabbi raadde een conversietherapeut aan. Voor Lev, die we volgen in groepsessies en conversaties met zijn therapeut, helpt de therapie ‘te zijn wie ik wil zijn’. Hij hoopt ‘normaal’ te worden, zodat hij weer een vrouw kan trouwen.

Student Ben (23) groeide op in de ultra-orthodoxe gemeenschap. Hij volgt al zeven jaar conversietherapie en heeft een sterke band met zijn therapeut. Maar nu doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de praktijk en komt hij erachter dat het wordt beschouwd als schadelijk. Langzaam probeert hij ervan los te komen. Maar is hij echt klaar om trots te zijn op zijn homoseksualiteit?

Over Movies that Matter On Tour

On Tour is een spin-off van het Movies that Matter Festival. Elk jaar selecteren ze acht mooie festivaltitels die ze door het hele land een breed platform willen bieden. In samenwerking met (momenteel) zeventien filmtheaters en lokale vrijwilligersgroepen vertonen ze van oktober tot en met mei iedere maand een film of documentaire die ertoe doet, een movie that matters. Bij de vertoningen worden door lokale groepen verdiepingsprogramma’s en gastsprekers geregeld. Zo stimuleren ze de dialoog en verbreden we perspectieven in lokale context.

Voertaal: Nederlands

Voor meer informatie, en om kaartjes te krijgen, klik hier.

Filmhuis Den Haag 


Spui 191
2511 BN The Hague

Toon op kaart

Aanmelden