MTM ON TOUR: Erasing Frank

  • Datum: 11 december 15:00
  • Locatie: Filmhuis Den Haag

In Boedapest in 1983 geven Frank en zijn punkband een opzwepend concert. Tijdens het optreden wordt de band gearresteerd wegens ‘anti-staatsopzweping en propaganda’. Met hulp van zijn vriendin Anna lukt het Frank gevangenisstraf te vermijden en komt hij op de open afdeling van de psychiatrische kliniek waar Hanna werkt. Daar zitten veel kunstenaars, schrijvers, pacifisten en intellectuelen te ‘herstellen van de stress’.

Ondanks de relatieve vrijheid op de open afdeling heeft Frank moeite zijn geestelijke gezondheid te bewaren. Samen met de gelijkgestemde Hanna zoekt hij manieren om zich te uiten in een omgeving waar alle individualiteit wordt onderdrukt. In vaak surrealistische, droomachtige scènes ontmoet Frank vele interessante personages. Zoals de oude Dr. Eros, die hem waarschuwt ‘het meest progressieve regime ter wereld’ niet te dwarsbomen. Is er voor Frank en Hanna een manier om het systeem te verslaan?

Over Movies that Matter On Tour

On Tour is een spin-off van het Movies that Matter Festival. Elk jaar selecteren ze acht mooie festivaltitels die ze door het hele land een breed platform willen bieden. In samenwerking met (momenteel) zeventien filmtheaters en lokale vrijwilligersgroepen vertonen ze van oktober tot en met mei iedere maand een film of documentaire die ertoe doet, een movie that matters. Bij de vertoningen worden door lokale groepen verdiepingsprogramma’s en gastsprekers geregeld. Zo stimuleren ze de dialoog en verbreden we perspectieven in lokale context.

Taal: Hongaars

Ondertiteling: Engels

Voor meer informatie, en om kaartjes te krijgen, klik hier.

Om de trailer te kijken, klik hier.

Filmhuis Den Haag


Spui 191
2511 BN The Hague

Toon op kaart

Aanmelden