Movies That Matter Festival: Expositie House of the Activist

  • Datum: 03 april
  • Locatie: Atrium of the City Hall of The Hague

Van 10 tot 24 maart en van 27 maart tot 3 april is in het Atrium de tentoonstelling Activist House te zien: een tentoonstelling over de protagonisten van het programma Activist. Ontmoet de activisten, maak kennis met de films, laat u inspireren en laat uw boodschap aan hen achter.

Gedurende het Movies that Matter Festival zijn er Negen dagen lang van 24 maart t/m 1 april urgente, ontroerende en inspirerende films te zien gevolgd door nagesprekken met filmmakers, experts en activisten in het Filmhuis Den Haag, Theater aan het Spui en Pathé Buitenhof.

In het hoofdprogramma Activist zie je acht pakkende documentaires over activisten en hun werk vanuit de hele wereld. Dit programma op het Movies that Matter Festival staat volledig in het teken van (films over) mensenrechtenverdedigers. De activisten zijn te gast op het festival voor Q&A’s en ontmoetingen met het publiek. Daarnaast wordt voor elk van hen een persoonlijk impact- en netwerkprogramma georganiseerd met afspraken met voor hen relevante NGO’s, media en organisaties in Nederland. Dit programma komt tot stand met financiële ondersteuning van o.a. het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nationale Postcode Loterij.

In een polariserende samenleving zijn dialoog en ontmoeting belangrijker dan ooit. Het Movies that Matter Festival wil met de geselecteerde films en verdiepingsprogramma’s bijdragen aan het slechten van muren in de maatschappij en verbinding tussen mensen stimuleren. In de selectie van dit jaar zitten films over internationale onderwerpen zoals de situaties in Iran en Oekraïne. Maar ook wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan het herdenkingsjaar Slavernijverleden.

Het Movies that Matter Festival presenteert dit jaar ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende speelfilms en documentaires en er zijn talloze inspirerende gesprekken, optredens en Q&A’s. En zoals iedere editie zijn verschillende regisseurs, activisten, denkers en deskundigen op het festival aanwezig.

Bovendien reikt het Movies that Matter Festival in totaal zeven awards uit in verschillende competities en kiezen internationale jury’s een winnaar voor de Grand Jury Documentary en Grand Jury Fiction

Thema's 
De films in Take on Future laten de dilemma’s van de overgang naar een duurzame toekomst zien. Wat is er nodig om dit te versnellen? Take on Love is een kleurrijk, divers en sprankelen themaprogramma over het recht om jezelf te zijn en te houden van wie je wil. In Take on Power worden films gepresenteerd over ongelijke machtsverhoudingen. En over mensen die het opnemen tegen krachten en structuren die groter lijken dan henzelf. Deze editie voegen we Take on Mental Health toe, met films over de vele facetten van geestelijke gezondheid.


Datum en tijd: 10 maart 2023 09:00 - 3 april 2023 16:00

Voor meer informatie, klik hier.

Atrium of the City Hall of The Hague


Spui 70
2511 BT Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden