Meet & great met Nederlandse diplomaten

  • Datum: 25 mei 9:30 - 11:00
  • Locatie: Living Lab

Op 25 mei vertellen twee veiligheidsdiplomaten, Roy Hans en Louise van Gend, over hun werk als veiligheidsdiplomaat.

Wil je meer weten over het werk van een (veiligheids)diplomaat en/of over terrorismebestrijding in Zuidoost-Azië en andere regio's? Doe dan mee aan deze lezing/gesprek met twee veiligheidsdiplomaten!

Diplomatiek netwerk terrorismebestrijding

Nederland loopt voorop in de internationale terrorismebestrijding. In 2016 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken een diplomatiek contraterrorisme netwerk opgericht bestaande uit regionale veiligheidscoördinatoren en bilaterale experts. Deze diplomaten volgen de terrorisme- en contraterrorismeontwikkelingen in hun regio, ze zoeken naar mogelijkheden om samen te werken met (lokale) autoriteiten en delen Nederlandse expertise over het voorkomen van gewelddadig extremisme.

Tijdens dit evenement zal de heer Roy Hans (regionaal veiligheidscoördinator in Zuidoost-Azië) ingaan op zijn werk als diplomaat en de veiligheidsuitdagingen in Zuidoost-Azië. Hij zal worden bijgestaan door mw. Louise van Gend, beleidsmedewerker terrorismebestrijding bij het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

Aanmelden voor dit evenement kan via dit formulier.

Voor vragen kunt u een e-mail sturen naar communicatie@fgga.leidenuniv.nl.

Living Lab


Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague Room

Toon op kaart

Aanmelden