Lokale actie in Den Haag voor wereldwijde verandering

  • Datum: 09 juni 10:30 - 13:00
  • Locatie: The Hague Humanity Hub 

Den Haag, de Internationale Stad van Vrede en Recht, is niet alleen een belangrijk centrum van ambassades, internationale organisaties en NGO's, maar ook een broeinest van activisme aan de basis voor mondiale vraagstukken. Sociale bewegingen van onderop houden zich bezig met mondiale vraagstukken rond cultuur, milieu, voedselzekerheid, mensenrechten, vluchtelingen en meer. Dit speciale evenement brengt klokkenluiders van lokale bewegingen voor wereldwijde verandering om ervaringen uit te wisselen over het mobiliseren van burgers rond wereldwijde uitdagingen. Wat werkt (en wat niet)?

Kom op vrijdag 9 juni 2023 van 10:30-13:30 naar de Hague Humanity Hub voor een plenaire ronde tafel, discussies in kleine groepen en een netwerklunch om te leren over mogelijkheden en uitdagingen in lokale actie voor wereldwijde verandering.

De sprekers voor dit evenement zijn

Tom Marshall

Tom gelooft dat werk je moet helpen gedijen als mens terwijl je de wereld een betere plek maakt. Hij is sinds 2019 actief met Extinction Rebellion; gericht op het trainen en laten groeien van de klimaatbeweging. Professioneel gebruikt hij dezelfde skillset als Workshop Facilitator & Coach voor jonge professionals die streven naar een duurzamere wereld. Hij werkte eerder als strategie consultant bij Deloitte, dus fungeert als een brug in het opschudden van business as usual.

Maral Khajeh

Maral Khajeh is een Iraans/Nederlandse advocate en vredesvoorvechtster en heeft gewerkt voor het wereldwijde pro-bono advocatenkantoor Public International Law and Policy Group, de Erasmusprijs Stichting en Nonviolent Peaceforce South Sudan. Ze coördineerde leiderschap- en vredesprojecten in Noord- en Oost-Afrika. Tijdens haar verblijf in Egypte en Zuid-Soedan werkte Maral nauw samen met het maatschappelijk middenveld. Door haar werk probeert ze altijd Mensenrechten met Kunst te verbinden. Maral werkt momenteel bij de in Den Haag gevestigde mensenrechtenorganisatie Justice & Peace Nederland als programmacoördinator van het wereldwijde initiatief voor tijdelijke herhuisvesting van mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen, Shelter City.

Arna van der Sloot

Arna houdt zich bezig met maatschappelijke vraagstukken waarin de samenleving, de extreme uitersten en vooroordelen binnen deze samenleving centraal staan. Ze komt op voor minderheden, helpt mensen op te nemen in de samenleving en biedt hen een kans om te participeren. Ze heeft Arna's Productiehuis opgericht, een innovatief bedrijf en een creatieve partner als het gaat om theater-, film- of stemproducties.

Dit evenement is een onderdeel van de Global Transformations and Governance Challenges Conference. GTGC is gevestigd in Den Haag, een wereldcentrum voor mondiaal bestuur en tevens politieke hoofdstad van Nederland. Het GTGC-programma brengt wetenschappers van verschillende faculteiten van de Universiteit Leiden samen, die in zeer interdisciplinaire teams werken.

The Hague Humanity Hub 


58 Fluwelen Burgwal
2511 CJ Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden