Keti Koti evenement: Krakti Makanda

  • Datum: 25 juni 16:00 - 20:00
  • Locatie: Theater de Vaillant

In het kader van het Kroonjaar, 160 jaar afschaffing van de Trans Atlantische slavernij in Suriname op 1 juli 1863 organiseert Stichting Mosaic The Hague een Keti Koti (Gebroken ketenen) evenement.

Het evenement omvat een lezing van Petra Nelstein over spirituele heling. Petra is onderzoeksjournalist en heeft diverse boeken op haar naam staan waaronder het boek Het paard als therapeutisch leermeester, waarin haar werk als ritueel specialist centraal staat. In haar laatste boek Indianen van Suriname, Bruggenbouwers en erfgoeddragers van een vergeten volk ging ze samen met haar zus Carmen Nelstein op expeditie in Suriname. Ze is geïnitieerd tot medicijnvrouw in Suriname, en kreeg onderricht in verschillende ceremoniële rituelen.

Kwasiba Krioro is een krachtige toneelgroep onder leiding van Marion Bona en Dino Burnet. Op voltreffende en heldere wijze brengen zij samenlevingsvraagstukken op het toneel. Broko a Koenoe, verbreek de vloek is het verhaal gerelateerd aan een van de doorwerkingen van het slavernijverleden. Tot slaaf gemaakte Afrikaanse gezinnen, werden uit elkaar gerukt. De gevolgen hiervan zijn tot op heden zichtbaar.

Het evenement wordt afgesloten met het optreden van de kawina groep Witti Doivi (Witte Duif). Witti Doivi verzorgt rituele traditionele drum muziek en heeft als doel heling en saamhorigheid te bewerkstellingen. De inloop en in de pauze staan ontmoetingen centraal onder het genot van een aangepaste catering speciaal voor dit evenement.

Theater de Vaillant


Hobbemastraat 120
2526 JS Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden