Just Peace Movie Night: SEMA

  • Datum: 08 maart 18:00 - 21:00
  • Locatie: The Hague Humanity Hub

De eerste editie van de Just Peace Movie Nights in 2023 wordt gehouden op Internationale Vrouwendag en staat in het teken van de sociale, politieke en culturele prestaties van vrouwen van over de hele wereld, en daarbij het erkennen van de lange weg die nog te gaan is op het gebied van gelijke rechten.

Internationale Vrouwendag is een dag om te reflecteren op de al geboekte vooruitgang, om op te roepen tot verdere verandering en om de moed en vastberadenheid van vrouwen die een buitengewone rol hebben gespeeld bij het ontwikkelen van hun positie in de maatschappij te erkennen. Om hier onderdeel van uit te maken werkt Just Peace samen met het SEMA Network en de Dr. Denis Mukwege Foundation om de bekroonde film 'SEMA' te vertonen. Deze film belicht de strijd en moed van vrouwen die het slachtoffer zijn van seksueel geweld in tijden van conflict.

SEMA (wat vertaald naar ‘uitspreken’ in het Swahili) is geschreven en gespeeld door overlevenden van seksueel geweld in Congo, via de DRC Movement of Survivors, en geregisseerd door Macherie Ekwa Bahango. Deze aangrijpende film gaat over twee vrouwen die het slachtoffer werden van het aanhoudende seksuele geweld in de Democratische Republiek Congo. SEMA vertelt hun verhaal over liefdesverdriet en de strijd om hoop en gerechtigheid te vinden. Na de screening van de film zullen er ingesproken berichten van de regisseur en vrouwelijke slachtoffers van seksueel geweld worden vertoond.

Bovendien zal er daarna een gemodereerde discussie plaatsvinden waarin wordt besproken waarom het belangrijk is om vrouwen en slachtoffers van seksueel geweld een stem te geven en hen te helpen hun eigen verhaal te vertellen in het proces van genezing en herstel, en uiteindelijk gerechtigheid, aan de hand van drie gastsprekers:

- Dominique Vidale Plaza, Senior Programmamanager Holistische Zorg bij de Mukwege Foundation

- Dr. Sanne Weber, Senior Program Officer bij Impunity Watch

- Mariëlle Vavier, locoburgemeester Den Haag

Tickets voor dit evenement kosten € 5,50 voor het grote publiek. Leden van The Hague Humanity Hub kunnen gratis deelnemen aan het evenement!

Programma:

18:00 – Deuren open, registratie en drankjes verkrijgbaar bij Hub Café

18:30 – Welkom en introductie door host/moderator

18:40 – Filmvertoning

19:25 – Vertoning van ingesproken berichten door slachtoffers van seksueel geweld en filmregisseur

19:30 – Gemodereerde discussie en Q&A met gastsprekers en publiek

20:00 – Netwerken en drankjes verkrijgbaar bij Hub Café

21:00 – Einde evenement

The Hague Humanity Hub


Fluwelen Burgwal 58
2511CJ The Hague

Toon op kaart

Aanmelden