In gesprek met de toonaangevende Oekraïense humanitaire organisatie Vostok SOS

  • Datum: 22 mei 13:30 - 15:30
  • Locatie: Het Nutshuis

Met plezier kondigen we aan dat het Nederlands Helsinki Comité op maandag 22 mei van 13:30 tot 15:30 uur een speciaal evenement organiseert in het Nutshuis in Den Haag.

Vostok SOS is sinds 2014 een toonaangevende mensenrechtenorganisatie en leverancier van humanitaire hulp in Luhansk en Donetsk. Momenteel spelen zij ook een belangrijke rol in de hulpverlening aan de meest getroffen gemeenschappen sinds de volledige invasie van Rusland in Oekraïne.

Neem deel aan het evenement voor een inzichtelijk en inspirerend interview met hun directeur Yulia Krasilnykova, humanitair programmamanager Oksana Kuiantseva en noodhulplijncoördinator Evheniia Tkachuk.

Dit is een unieke kans om meer te weten te komen over het ongelooflijke werk dat deze organisatie doet om kwetsbare gemeenschappen in Oekraïne te steunen. Van noodhulp aan slachtoffers van conflicten tot het opkomen voor de rechten van vrouwen en kinderen: hun werk maakt echt een verschil. Het evenement omvat een vraag en antwoord sessie waar u de kans krijgt om vragen te stellen en meer te weten te komen over de organisatie en hun missie. Het is een uitstekende gelegenheid om inzicht te krijgen in de humanitaire en mensenrechtensituatie in Oekraïne, met name in de recentelijk herbezette gebieden, en meer te leren over de uitdagingen en mogelijkheden bij het organiseren van humanitaire hulp, evacuaties en steun voor ontheemden in oorlogstijd.

Het Nutshuis


Riviervismarkt 5
2513 AM Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden