Movies that Matter: Hostage Takers

  • Datum: 28 maart 16:00 - 18:00
  • Locatie: Nieuwspoort

Movies that Matter en Nieuwspoort organiseren samen op dinsdag 28 maart om 16:00 uur een speciale vertoning van de documentaire Hostage Takers (Puk Damsgaard, Søren Klovborg) in Nieuwspoort.

Na afloop van de film (Engels ondertiteld) gaat moderator Remco Meijer (de Volkskrant) in gesprek met Thomas Bruning (NVJ), Jantine van Herwijnen en Evelien Wijkstra (Free Press Unlimited).

Over de film

Als de Engelse journalist Sean Langan plaatsneemt voor zijn interviews met IS-leden Alexanda Kotey en El Shafee Elsheikh, is de ruimte geladen met spanning. De twee waren verantwoordelijk voor de bewaking, marteling en uiteindelijk het helpen bij de gruwelijke – en gelivestreamde – executie van Langans vriend James Foley. Langan, die zelf gijzelaar was van de Taliban, spoorde ze op in gevangenschap bij Koerdische troepen in Syrië. Hij probeert ze oprecht te begrijpen, maar houdt zich bepaald niet in – wat leidt tot adembenemende momenten.

De Deense fotograaf Daniel Rye maakte deel uit van de groep gijzelaars waar ook Foley bij zat, maar werd vrijgelaten na onderhandelingen. Onder zijn kalme getuigenis schuilt een ongelooflijke kracht en emotie. De man die namens de familie met IS onderhandelde levert een bloedstollende reconstructie van de stappen die leidden tot Ryes vrijlating. Een indringende – en griezelige – kijk in de geest van geharde terroristen.

Praktische informatie

  • Wilt u erbij zijn, dan dient u via de site van Movies that matter een ticket aan te schaffen en daarbij ook nog de aanmeldprocedure te volgen voor toegang tot Nieuwspoort in het Tweede Kamergebouw.
  • Wilt u achteraf een hapje eten in Nieuwspoort, dan kunt u op deze pagina via de groene button Kaarten de Chef's special bestellen a 15,50. (De Chef's special is Koe Loe Kai, Pandan rijst, paprika ananas, zoet zure kip of vegetarische variant Koe Loe Tempeh Pandan rijst, paprika ananas, zoet zure tempeh.
  • We raden aan op tijd te zijn, rond 15:30 uur.

De film is Engels ondertiteld.

Nieuwspoort


Bezuidenhoutseweg 67, Den Haag
2594 AC Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden