Fototentoonstelling VN-Organisatie OCHA: Op een Dag Zal ik (One Day I Will)

  • Datum: 16 juli
  • Locatie: Stadhuis Den Haag | Atrium

Wat wil je worden als je later groot bent?

Fotograaf Vincent Tremeau stelt kinderen deze vraag terwijl hij door landen in Afrika en Azië reist waar humanitaire crises woeden.

Het idee voor One Day, I Will begon als een experiment - een manier om een verkleedspel te spelen met ontheemde kinderen door gebruik te maken van de dingen die ze bij de hand hebben. De keuzes van de kinderen weerspiegelden hun dagelijkse ervaringen: wat hun ouders deden, wat ze om zich heen zagen, wie hun leven beïnvloedde. De keuzes van de kinderen waren vaak pragmatisch, soms juist ambitieus. Dit inspireerde Vincent om bij het vertellen van deze verhalen zich te richten op de mogelijkheden van de toekomst van de kinderen in plaats van op de moeilijkheden van hun dagelijkse overleving.

De beelden combineren een artistieke en journalistieke benadering. De foto’s benadrukken de cruciale rol van onderwijs in humanitaire crises en hoe het de veiligheid en toekomstkansen van kinderen waarborgt. De beelden getuigen van de kwetsbaarheid, veerkracht en creativiteit van kinderen en hoe zij de toekomst vorm kunnen geven.

“Met deze beelden wil ik het gesprek niet alleen over de door de kinderen gekozen beroepen en hun toekomstperspectieven laten gaan, maar ook over zaken als onderwijs en ontwikkeling. Ik wil dat we naar deze jonge mensen kijken, onze volgende generatie leiders, en nadenken over wat we kunnen doen om een betere toekomst op te bouwen en vorm te geven, want het begint allemaal met een gedachte.” - Vincent Tremeau

Fotograaf 

Vincent Tremeau, geboren in 1984, is een Franse onafhankelijke fotograaf die humanitaire crises over de hele wereld documenteert. Hij startte het project ‘One Day, I Will’ in november 2014 en voegt voortdurend nieuwe beelden toe aan de serie. Vincents werk is over de hele wereld gepubliceerd en tentoongesteld. www.vtremeau.com

Het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) OCHA is sinds 2017 aanwezig in Den Haag. Toen werd het Centrum voor Humanitaire Data (Centre for Humanitarian Data) opgericht met steun van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken en de gemeente Den Haag. Het OCHA-kantoor in Den Haag ondersteunt ook OCHA's digitale diensten, strategische communicatie en donorrelaties.

Elke dag doen humanitaire hulpverleners over de hele wereld er alles aan om meer levens te redden en kinderen die vastzitten in crises beter te beschermen. Het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties (OCHA) helpt humanitaire organisaties bij het verlenen van hulp en pleit voor mensen die getroffen zijn door conflicten en natuurrampen.

Voor meer informatie, ga naar unocha.org.

Stadhuis Den Haag | Atrium


Spui 70
2511 BT The Hague

Toon op kaart

Aanmelden