Nederlandse Veteranendag

  • Datum: 24 juni
  • Locatie: Den Haag Centrum

Kom naar de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 24 juni 2023.

Een dag in teken van erkenning en waardering voor veteranen. Militairen worden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare omstandigheden. Tijdens Veteranendag bedankt Nederland de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede, vroeger en nu.

Geschiedenis

Nederlandse Veteranendag is een jaarlijks eerbetoon in Den Haag aan alle Nederlandse veteranen. Tijdens het evenement vinden verschillende ceremonies plaats zoals een parade en een fly-past over het paradepunt.

Nationaal evenement

Nederland telt meer dan 110.000 veteranen - jong en oud, man en vrouw - die in dienst van de vrede hebben gediend. Als eerbetoon aan de veteranen organiseert het Nationaal Comité Veteranendag elke laatste zaterdag in juni de Nederlandse Veteranendag in Den Haag.

Feestelijke dag

De Nederlandse Veteranendag is ook een feestelijke dag. Niet alleen voor veteranen, maar voor iedereen. Dus kom kijken naar de indrukwekkende en kleurrijke nationale parade van duizenden veteranen. Veteranen, soldaten, tientallen muziekkorpsen en historisch en modern militair materieel presenteren zich aan heel Den Haag en Nederland.

Den Haag CentrumAanmelden