Dialoog: echo van oorlog

  • Datum: 15 augustus 12:30 - 15:00
  • Locatie: Grote Kerk

Een echo is de weerkaatsing van geluid tegen een wand. Het geluid vervormt vaak, maar komt altijd terug. De echo van oorlog resoneert ook altijd langer door bijvoorbeeld op samenlevingen, gemeenschappen, systemen, familie en volgende generaties.

In deze dialoog onderzoeken we de echo van oorlog in het kader van de herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden op 15 augustus 1945.

Wat is de echo van oorlog in uw leven? Wat hoort ziet of voelt u als gevolg van de oorlog bij uzelf, uw familie, in uw gemeenschap of in de samenleving? Zijn er verschillen tussen de generaties en hoe vinden die elkaar?

Voor velen betekende het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-indië niet het einde van geweld en onderdrukking. De bevrijding kwam voor hen pas na de onafhankelijkheidsoorlog of de gewelddadige periode die daaraan vooraf ging.

Aan de dialoogtafels is ruimte voor het delen van ervaringen en luisteren we naar elkaars verhalen. Wat kunnen we van de echo’s van oorlog leren?

Deze dialoog maakt deel uit van het programma van Huis voor de Stad – Grote Kerk. De inleiding wordt verzorgd door verhalenvertelster en muzikante Francesca Vincentie. Meer informatie over het programma en aanmelden voor deze dialoog, kan via deze link.

Voor meer informatie over de dialoog kunt u mailen naar Femke Alberda femke@dialoogindenhaag.nl.

Grote KerkAanmelden