De stilte doorbreken: Pijn omzetten in kracht

  • Datum: 24 februari
  • Locatie: Bibliotheek Den Haag

Van 20 januari 2023 t/m 24 februari 2023 - Indrukwekkende fototentoonstelling over menselijke veerkracht. In toenemende mate wordt erkend dat conflictgerelateerd seksueel geweld niet willekeurig of opportunistisch is. Het is een strategie die overal ter wereld door gewapende groeperingen in conflicten wordt ingezet om verschillende redenen. In veel samenlevingen worden verkrachte vrouwen en meisjes vermeden en verstoten vanwege de schaamte die wordt geassocieerd met seksueel geweld.

In deze fototentoonstelling brengen de Mukwege Foundation en Rachel Corner de diversiteit, uitdagingen en veerkracht van slachtoffers en overlevers van conflict-gerelateerd seksueel geweld in beeld. Samen staan zij verenigd voor u - het doorbreken van de stilte en stigma's over het geweld waaronder zij hebben geleden en hun gevecht om hun leven weer op te bouwen.

Kom langs en leer meer over hun pijn omzetten in kracht, en download gratis een softcopy van het Breaking the Silence boek. In de tentoonstelling vind u de QR-code hiervoor.

De Mukwege Foundation steunt de eisen van overlevenden voor een wereld waarin seksueelgeweld als oorlogswapen niet langer wordt getolereerd en gevolgen heeft voor individuele daders en staten.

De expositie is voorzien van tweetalige toelichting.

Dit evenement is onderdeel van SPREEEK, een platform van 20+ instellingen in Den Haag. Samen organiseren we debatten en dialogen over actuele maatschappelijke thema's. SPREEEK.nl laat je zien wat er in Den Haag speelt. Door middel van een uitgebreide agenda, themapagina's, inspirerende artikelen en podcasts word je meegenomen in al het moois dat Den Haag te bieden heeft op het gebied van debat en dialoog.

Voor meer informatie, en om kaartjes te kopen, klik hier.

Bibliotheek Den Haag


Spui 68
2511 BT The Hague

Toon op kaart

Aanmelden