Community Café: From eco-anxiety to resilience

 • Datum: 16 mei 17:30 - 19:00
 • Locatie: ISS Erasmus - Atrium and Butterfly Bar (first Floor)

Kom naar het nieuwe Community Café van ISS voor een avond vol gezellige gesprekken! Deze evenementenserie is ontworpen om je wetenschappelijke nieuwsgierigheid te bevredigen, zinvolle maar toegankelijke discussies over de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen te stimuleren en je directe toegang te geven tot aanspreekbare lokale experts! Dus, pak een kopje koffie of thee (en een veganistische traktatie!), ga zitten en maak je klaar om al je brandende vragen beantwoord te krijgen.

Over ons thema: Van eco-angst naar veerkracht
Ooit gehoord van klimaatangst? Zo niet, dan heb je het waarschijnlijk wel gevoeld. De meeste nieuwsfeeds worden overspoeld met verwoestende rampen en onheilspellende voorspellingen. Natuurlijk roepen dit soort verhalen heerlijke emoties op zoals verdriet, angst en paniek. In al die duisternis blijven positieve verhalen over klimaatontwikkelingen en onze eigen menselijke veerkracht vaak onopgemerkt.

Structuur

Tijdens de eerste aflevering van ons Community Café zal ons panel van experts de details delen van hun eigen gemeenschapsgerichte duurzaamheidsinitiatieven en de ongelooflijke mogelijkheden verkennen om samen te werken met diverse maatschappelijke actoren om klimaatrampen en de achteruitgang van het milieu tegen te gaan.

Daarna is het woord aan jullie vragen. Klimaatverandering is een groepsproject en we hebben innovatieve oplossingen nodig om het samen aan te pakken. Aan het eind van de avond willen we dat je wegloopt met een gevoel van hoop, inspiratie en, het allerbelangrijkste, gemeenschap - want niemand staat er alleen voor.

De toegang voor dit evenement is gratis, maar registratie is verplicht. Op de dag van het evenement gaan de deuren om 17:30 open. Deelnemers worden uitgenodigd om verfrissingen en snacks te kopen om de hele avond van te genieten.

Onze gesprekspartners

 • Dr Daphina Misiedjan - Assistent-professor Mensenrechten en Milieu aan ISS Erasmus
 • Dr Niels van Doesum - Assistent hoogleraar Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden
 • Abhimanyu Chakravorty, MA - Journalist en coördinator technische communicatie bij de International Solid Waste Association (ISWA)
Ons programma
17:30 - Deuren open
18:00 - Warm welkom en activiteit
18:15 - Paneldiscussie
18:30 - Interactieve vraag en antwoord tussen wetenschappers en publiek
19:00 - Borrel en versnaperingen in de Butterfly Bar (ISS campus café)

Registratie en informatie
Het evenement is gratis, maar registratie is verplicht, dus vul ons formulier in. De locatie van het evenement is op de eerste verdieping van het ISS-gebouw, dat kan worden bereikt door de trap te nemen of de lift te gebruiken in de voorste lobby. Op de eerste verdieping bevindt de ingang van de Butterfly Bar zich rechts van de trap en de lift. Als je problemen hebt met de toegankelijkheid, neem dan contact met ons op via events@iss.nl. In de Butterfly Bar zijn betaalbare drankjes en (veganistische) snacks verkrijgbaar.

  ISS Erasmus - Atrium and Butterfly Bar (first Floor)


  Kortenarkade 12
  The Hague, 2518 AX

  Toon op kaart

  Aanmelden