Boekpresentatie: Op zoek naar Vrede - Jazzy en Bertha von Suttner

  • Datum: 21 september 14:00 - 16:00
  • Locatie: Amare

Zet het in je Agenda!

Zaterdag 21 September om 14:00, ben je van harte welkom op de Boekpresentatie van de graphic novel "Op Zoek naar Vrede - Jazzy & Bertha von Suttner" in Amare! Naast deze boekpresentatie, zullen er ook twee magazines met interviews worden uitgegeven (als sluitstuk van het initiatief 'Peace People at Work').

De graphic novel gaat over Jazzy, Bertha von Suttner en Den Haag als stad van Vrede en Recht en wordt op 21 September, de Internationale Dag van de Vrede, gepubliceerd. Deze publicaties zijn allen onderdeel van het internationale project voor vredeseducatie: "Vrede Verbeeld - Picturing Peace - Frieden vorgestellt" van Stichting Denkroute.

Het Stripverhaal

Het stripverhaal (65 pagina's) gaat over de jonge Haagse fotograaf Jazzy die een foto-opdracht krijgt: zij moet de nalatenschap van de feminist en pacifist Bertha von Suttner voor Den Haag als stad van Vrede en Recht visueel vastleggen. In haar research ontdekt ze Bertha von Suttner's wereldberoemde roman De wapens neer! En al lezend over haar schouder, krijgen ook wij de meest toegankelijke versie van dat verhaal in onze schoot geworpen.

In de laatste 15 pagina's van het boek beschrijven we het zeer avontuurlijke leven van Bertha von Suttner en geven meer historische context rondom haar roman en de vier keren dat zij Den Haag bezocht. Ook lichten we de locaties in Den Haag verder toe die in het stripverhaal een rol spelen. De historische foto's uit onder andere het Haags Gemeentearchief maken dit een zeer relevante bron over Bertha von Suttner - ook voor de kenners!

Peace People at Work, door de leerlingen van het Bertha-von-Suttner Gymnasium in Oberhausen - in het Duits

Dit 'magazine' bevat 9 geschreven en 9 getekende portretten van vredemakers: de interviews zijn dus door de leerlingen gedaan.

De portretten zijn getekend door Pieter Vlasblom en Charlotte Pasveer.

Met een voorwoord van Jonathan Heuer.

Jonathan Heuer is tevens ere-gast van deze boekpresentatie.

Peace People at Work, door de leerlingen van de International School The Hague - in het Engels 

Dit 'magazine' bevat 11 geschreven en 11 getekende portretten van vredemakers: de interviews zijn dus door de leerlingen gedaan. 

De portretten zijn getekend door Pieter Vlasblom en Charlotte Pasveer. 

Met een voorwoord van Varvara Nikulshina.

De Tentoonstelling

De tentoonstelling waarin de graphic novel en haar personages worden gepresenteerd loopt van 19 september tot 7 oktober.

Amare


Spuiplein 150
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden