Beach Cleanup

  • Datum: 12 mei 15:15 - 18:00
  • Locatie: De Pier van Scheveningen

Wil jij lekker het strand op en helpen afval op te ruimen? Doe dan mee met de Beach Cleanup op vrijdag 12 mei! Op die dag gaat Stichting de Noordzee met het Ministerie van I&W, de Gemeente Den Haag en de Indiase ambassade het strand van Scheveningen schoonmaken! Kom je ook langs?

Op vrijdag 12 mei ruimt Stichting de Noordzee samen met Trashurehunt, de Indiase ambassade (op dit moment voorzitter van de G20), de top van het ministerie van I&W én de Gemeente Den Haag het strand van Scheveningen op. Ze slaan de handen ineen om het strand te ontdoen van afval. En dit doen ze niet zelfstandig: in alle (gast)landen van de G20 worden er in mei strandopruimactiviteiten georganiseerd. Hiermee willen we aandacht vragen voor het belang van het voorkomen en het opruimen van afval. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar voor deze unieke actie, dus wees er op tijd bij!

Na afloop kun je een drankje doen worden de resultaten bekeken. Ook is er de gelegenheid om het TrashureHunt museum te bekijken en is Stichting De Noordzee aanwezig met mooie strandvondsten en verhalen over dieren. Daar wil je toch bij zijn!


Waarom moet je meedoen?

Met meer mensen, kunnen we meer afval opruimen en duidelijk maken dat afval niet op het strand thuishoort! Laat dus samen met ons zien hoe belangrijk het is om te zorgen voor onze prachtige Noordzee en haar stranden, maar ook voor álle oceanen. Dus meld je aan! Op basis van je aanmelding ontvang je alle benodigde informatie. 

Ook zullen er hoogwaardigheidsbekleders van de Indiase ambassade, het Ministerie van I&W en de Gemeente Den Haag aanwezig zijn om te helpen. We gaan dus met een mooie groep het strand op.


Programma

15.15: Ontvangst koffie/thee.

15.30: Welkom en uitleg.

15.45: Aan de slag!

17.15: Terugkomst met drankje en bekendmaking resultaten en mogelijkheid om het TrashureHunt museum te bezoeken.

18.00: Afsluiting.


De Cleanup vindt plaats onder leiding van Trashure Hunt en Stichting De Noordzee.

De Pier van Scheveningen


Strandweg 150-154
2586 JW Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden