Rondleidingen in de Internationale Zone

  • Date: 17 December
  • Location: Museon

In Den Haag vind je de Internationale Zone waar bekende organisaties als Europol, OPCW en de rechtbanken van het Vredespaleis te vinden zijn. Hier werken dagelijks duizenden mensen om van de wereld een betere, veiligere en rechtvaardigere wereld te maken.

Maar waarom heeft Den Haag deze zone?

Een gebied was ooit een oorlogszone dat werd omgevormd tot een vredesgebied. Tijdens de rondleiding leer je over het verleden, het heden en de toekomst van deze bijzondere zone in Den Haag.

De rondleiding start voor het Museon (Stadshouderslaan 37) en eindigt voor het Vredespaleis (Carnegieplein 2). De duur van de rondleiding is ongeveer 2 uur.

Tijdens de rondleiding kom je o.a. langs bij: het Museon, het Kunstmuseum Den Haag, Europol, het voormalige Joegoslavië Tribunaal, het World Forum, Eurojust, de OPCW, het Catshuis, de ambassadewijk en het Vredespaleis. De internationale organisaties zullen niet bezocht worden. Hiervoor is gelegenheid tijdens de Haagse Internationale Open Dag op 16 oktober.

!SOLD OUT! Zaterdag 1 oktober: 11.00 uur (Nederlands)

!SOLD OUT! Zondag 16 oktober: 09.30 uur (Nederlands)

!SOLD OUT! Zondag 16 oktober: 12.30 uur (Engels)

!SOLD OUT! Zondag 16 oktober: 15.30 uur (Nederlands)

!SOLD OUT! Vrijdag 18 november: 14.00 uur (Engels)

!SOLD OUT! Zaterdag 17 december: 10.00 uur (Nederlands)

!SOLD OUT! Zaterdag 17 december: 13.00 uur (Engels)

Online inschrijven voor dit evenement is verplicht. U kunt zich inschrijven door op de bovenstaande evenementen te klikken. 

Museon


37 Stadhouderslaan
2517HV, Den Haag

Show on map

Sign Up