Ontmoet Babloo Loitongbam: Hoe sta je op tegen een leger?

  • Datum: 28 maart 15:00 - 17:00
  • Locatie: The Hague Humanity Hub

Kom op 28 maart naar de Humanity Hub voor een lezing en Q&A met Babloo Loitongbam, een mensenrechtenverdediger uit India.

Babloo is directeur van Human Rights Alert en strijdt al 30 jaar voor de mensenrechten in Manipur, een conflictgebied in het noordoosten van India. Hij was ook een Fulbright Scholar en is een Ashoka Life Fellow. Babloo strijdt tegen de draconische Armed Forces Special Powers Act, die herhaaldelijk door de Verenigde Naties is veroordeeld. Omdat deze wet het leger straffeloosheid verleent, kost het conflict in Manipur het leven van één burger per 100.000 mensen per jaar. Babloo en zijn team hebben nauwgezet bewijzen gedocumenteerd van 1528 gevallen van buitengerechtelijke executies van burgers door veiligheidstroepen, en het Indiase Hooggerechtshof ertoe aangezet een onderzoekscommissie in te stellen om zes van deze gevallen te onderzoeken. Zonder Babloo zouden weduwen wier echtgenoten door buitengerechtelijke executies zijn omgekomen, helemaal geen schadevergoeding hebben ontvangen.

Babloo is een felle verdediger van de mensenrechten tegenover deze strijdkrachten, en heeft doodsbedreigingen doorstaan. Hij baseert zijn methoden op Gandhi's vorm van geweldloos verzet en maakt gebruik van alle juridische middelen die de Indiase staat en internationale organisaties bieden.

Kom naar de Humanity Hub in Den Haag als Babloo spreekt over de lange strijd tegen het Indiase leger, en hoe niet alleen mensenrechtenactivisten, maar ook burgers als terroristen worden beschouwd. Hij zal verder spreken over de geïnstitutionaliseerde straffeloosheid van de staat en beschikbaar zijn om uw vragen over mensenrechten in India te beantwoorden.

Let op, dit evenement is Engelstalig!

The Hague Humanity Hub


Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden