Installatie: (Un)documented Migration, feat. Hostile Terrain ‘94 (1 t/m 13 november)

  • Datum: 13 november 09:00 - 22:00
  • Locatie: Amare 

Overal ter wereld migreren mensen op zoek naar veiligheid of een anderszins beter leven. Niet zelden leidt dit tot lijdenswegen en zelfs de dood voor de migranten in kwestie, en zowel een verscheidenheid aan geweld als protesten op de plekken waar naartoe gemigreerd wordt.

De MA Photography & Society van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag presenteert een installatie die op het mogelijk maakt om na te denken over de manier waarop de contexten en condities waarin migratie plaats vindt zichtbaar zijn.

De installatie is opgebouwd rondom Hostile Terrain ’94, een reizende tentoonstelling die iedere keer weer met collectieve inspanning wordt opgebouwd en de, vaak verder ongedocumenteerde mensen die overleden tijdens een migratiepoging van Mexico naar de Verenigde staten door de woestijn van Arizona in kaart brengt.

Andere migratie routes en condities komen aan bod in het werk van Britse fotograaf Nathaniel White-Steele, en bijdragen van studenten aan de Master.

Deze tentoonstelling vindt plaats in relatie tot de Gerbrands Lezing die op 3 november door Jason de Léon, initiatiefnemer van Hostile Terrain ’94, wordt uitgesproken in Museum Volkenkunde. De expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Fund for Ethnology / Leiden University.

Te zien in Amare Kunstenplein van dinsdag 1 november t/m zondag 13 novemberAmare 


Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden