Haagse fotografen vertellen over hun vak, de media en Den Haag

  • Datum: 16 mei 18:00
  • Locatie: Beeld & Geluid in Den Haag

Hoe kijken een nieuwsfotograaf, uitvaartfotograaf, stadsfotograaf en een sociaal fotograaf naar hun vak, de media en Den Haag? Kom op 16 mei naar Beeld en Geluid Den Haag en luister naar de verhalen van vier bijzondere fotografen die in de haarvaten van de Haagse samenleving komen. Aan de hand van foto’s vertellen ze wie ze zijn en wat hen drijft.

Jos van Leeuwen

Jos van Leeuwen is al 60 jaar de nieuwsfotograaf van Den Haag. Hij begon als jongen van 16 met een foto na een brandalarm aan de Gaslaan. Sindsdien is hij dag en nacht bezig met zijn werk; hij slaapt met de politiezender naast zijn bed. Het ANP vernoemde naar hem een prijs voor de maker van de beste nieuwsfoto van het jaar.

Piet Gispen

Piet Gispen loopt dagelijks met zijn camera om zijn nek door de stad. Ook als hij op weg is om boodschappen te doen. Want je weet maar nooit wat je onderweg ziet. Hij maakte boeken over het straatleven van Den Haag en maakte 136 Haagse groepsportretten.

Arenda Oomen

Voordat Arenda Oomen uitvaartfotograaf werd, werkte ze voor landelijke kranten, tijdschriften en vakbladen. Nu werkt ze het liefst rondom afscheid, om nabestaanden troost te bieden. Zo komt ze op een van de meest kwetsbare momenten bij mensen in hun leven.

Jeffrey Gouwsta

Jeffrey Gouwsta is een sociaal geëngageerd fotograaf die participatieve vormen van fotografie gebruikt. Hij laat ons de wereld zien door de ogen van kinderen en haalt met buurtbewoners foto’s op uit hun albums en drukt die levensgroot af op gebouwen. Hij legt momenteel het leven in wijken in Den Haag Zuid-West vast, voor in de archieven, omdat het huidige straatbeeld met alle nieuwbouw volkomen zal veranderen.

Interviewers

Hizir Cengiz (schrijver en journalist voor o.a. De Correspondent en interviewer van Voetnoot* in theater De Vaillant) en Astrid Feiter (initiatiefnemer van Haags Verhaal en journalist).


Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen Beeld & Geluid in Den Haag en Haags
Verhaal
.

Dit evenement is na aanmelden gratis te bezoeken. Meld je aan via de 'aanmelden' knop. 


Beeld & Geluid in Den Haag


Zeestraat 82
2518 AD Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden