Agora met Mohammed Benzakour

  • Datum: 09 juni 14:30 - 16:00
  • Locatie: Centrale Bibliotheek | Podium B (5e verdieping)

Zondag 9 juni is journalist en schrijver Mohamed Benzakour te gast in het interviewprogramma Agora. Hizir Cengiz gaat dan in gesprek met Mohammed, over zijn nieuwe boek "De reus uit het Rif." Daarin beschrijft Mohammed in kleine verhalen het grootse leven van zijn vader, een eerst generatie "gastarbeider" uit Marokko. Deze middag is er ook een speciaal muziekoptreden van Amel Sdiri en Hannibal Saad.

Mohammed Benzakour is behalve journalist en schrijver ook columnist, visser, schaker, imker en amateur-astronoom. Van zijn hand verschenen onder meer de prijswinnende roman Yemma (2013) die vanaf 30 september als theaterbewerking te zien is. Daarnaast schreef hij o.a. de bekroonde roman De koning komt (2015), het Berbers spreekwoordenboek 10 op een ezel (2018), en De ogen van Fadil (2020) een fabelachtige verhalenbundel. Mohammed is essayist voor het Literatuurmuseum en heeft een vaste column in NRC Handelsblad over vissen. Als opiniemaker stelt hij regelmatig kwesties op het breukvlak van cultuur, religie en klimaat aan de orde. Na afloop is er ruimte om boeken te kopen en te laten signeren.

Live muziekoptreden

Amel Sdiri is een veelzijdige professionele zangeres uit Brussel, gespecialiseerd in lyrische zang, met een diploma Muziek en Muziekwetenschap van het Hoger Instituut voor Muziek in Tunis. Ze studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en de Vrije Universiteit Brussel.

Hannibal Saad, een jazzgitarist uit Den Haag, heeft sinds 1987 vele bands opgericht en wereldwijd met cross-over projecten gewerkt. Hij organiseerde twee grote internationale muziekfestivals in Syrië en leidt nu projecten zoals de Global Week for Syria en Syrian Music Lives. Speciaal voor deze editie van Agora stellen Amel en Hannibal muziek samen en geven ze een live optreden​.

Hizir Cengiz is meester in de rechten, moderator en prijswinnende journalist. Hij schrijft columns en essays over vooral armoede, klassenmigratie en huiselijk geweld, voor onder andere De Correspondent en de Kanttekening. Voor zijn essay in De Groene Amsterdammer, over opgroeien in de Haagse Schilderswijk, won hij de Jan Paul Bresser Prijs 2017.

Centrale Bibliotheek | Podium B (5e verdieping)


Spui 68
2511 BT The Hague

Toon op kaart

Aanmelden