“Hoop op vrede, harmonie en een verenigde MENS” is de kernboodschap van de Walk of Hope, die tot doel heeft de boodschap van geweldloosheid, verdraagzaamheid en vrede te verspreiden onder de jongeren van Den Haag, in het bijzonder schoolkinderen en studenten. 

De Walk of Hope (WOH) werd door de Verenigde Naties onderschreven als “een ongekende Walk en een prijzenswaardig vredesinitiatief”. De ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties en speciaal adviseur van de secretaris-generaal (UNUSG) voor de preventie van genocide, de heer Adama Dieng, nam ook deel aan de Walk of Hope in Den Haag in 2017 (zie video hierboven), als mevrouw Saskia Bruines, locoburgemeester. Meer dan 1500 leerlingen van 9 Nederlandse en internationale scholen namen in 2018 deel aan de Walk. In beide edities van de Walk of Hope werden andere activiteiten georganiseerd, waaronder studentenconferenties over vrede, tolerantie en solidariteit.

The Walk of Hope is geïnspireerd door Sri M, oprichter van The Walk of Hope die in 2015 begon met een wandeling van 7.500 km van de meest zuidelijke naar de meest noordelijke punten van India. 

Op 7 oktober om 17.30 uur houden we een live gesprek via Instagram en Facebook, waar we de “Verborgen strijd van COVID 19” verkennen en praten over hoe we samen kunnen komen in deze wereldwijde pandemie, met een grote interesse in onderwijs. Dit gesprek tussen studenten van International Schools and Universities in Den Haag en de heer Youssef Mahmoud, voormalig onder-secretaris-generaal van de VN, voormalig senior adviseur bij het International Peace Institute, zal live en voor iedereen toegankelijk zijn. We kijken uit naar uw deelname voor een open en vruchtbaar gesprek!