“Hoop op vrede, harmonie en een verenigde MENS”, is de kernboodschap van de Walk of Hope, die tot doel heeft de boodschap van geweldloosheid, verdraagzaamheid en vrede te verspreiden onder de Haagse jeugd, met name scholieren en studenten.

De Walk of Hope (WOH) werd door de Verenigde Naties onderschreven als “een ongekende Walk en een lovenswaardig vredesinitiatief”. De ondersecretaris-generaal van de Verenigde Naties en speciaal adviseur van de secretaris-generaal (UNUSG) voor de preventie van genocide, de heer Adama Dieng nam ok deel aan de Walk of Hope in Den Haag in 2017 (Zie WOH-film: 3’51 “), evenals mevrouw Saskia Bruines, loco-burgemeester (zie video hieronder). Meer dan 1500 leerlingen van 9 Nederlandse en internationale scholen nam deel aan de Walk in 2018.

In beide edities van de Walk of Hope werden andere activiteiten georganiseerd, waaronder studentenconferenties rond het onderwerp vrede, tolerantie en solidariteit.

The Walk of Hope is geïnspireerd door Sri M, oprichter van The Walk of Hope die in 2015 begon met een wandeling van 7.500 km van de meest zuidelijke naar de meest noordelijke puntjes van India.

Events