Hogeschool Inholland Den Haag is een ondernemende, creatieve, maatschappelijk betrokken en internationaal georiënteerde hogeschool. Er worden associate degree, bachelor- en masteropleidingen aangeboden voor studenten en professionals, binnen de interessegebieden: onderwijs, welzijn, recht, economie, communicatie en media. Hogeschool Inholland Den Haag ligt aan de gezellige Theresiastraat in de wijk Bezuidenhout, slechts zeven minuten lopen vanaf station Den Haag Centraal en de Haagse binnenstad.

Inholland wil met haar onderwijs en onderzoek bijdragen aan een duurzame, gezonde, creatieve samenleving. De toekomstige professionals werken aan projecten en opdrachten die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en leveren daarmee een bijdrage aan een duurzame, gezonde en creatieve samenleving. Dit past bij de rol die de hogeschool vervult als officiële UNESCO- locatie. Inholland Den Haag onderhoudt intensief contact met het werkveld zodat het onderwijs uitstekend aansluit op de praktijk en studenten zich goed kunnen voorbereiden op de arbeidsmarkt. Studenten worden uitgedaagd om te durven leren. De aanpak is persoonlijk en dichtbij, vanuit de overtuiging dat zowel succes als tegenslag de sleutel zijn tot ontwikkeling als professional en als mens. Diversiteit is daarbij een kracht.

Het creatieve en internationaal georiënteerde onderwijs sluit goed aan bij de ambities van de stad Den Haag. De ambitieuze en betrokken studenten worden opgeleid of werken in Den Haag en als student ervaren zij een hechte band tussen onderwijs, werkveld en overheid. Tijdens hun studie komen de studenten in contact met mensen uit alle hoeken van de wereld en uiteenlopende culturele achtergronden. Op het gebied van Vrede en Recht werkt Inholland samen met o.a. Unicef, Save The Children en gemeente Den Haag met projecten als World Class The Hague en 75 jaar Vrijheid.

Hogeschool InHolland werkt aan de volgende Duurzame Ontwikkelingsdoel van de VN