Den Haag ademt vrede en recht. Onze ambitie is om te bouwen op dit fundament met als doel om vrede & recht in de harten en het handelen van onze inwoners, ondernemers en organisaties een belangrijke plaats te geven.Vanwege recentelijke ontwikkelingen rondom COVID-19 is het programma van Just Peace Festival en de Haagse Internationale Open Dag anders ingevuld.

In de maand september en oktober 2020 vindt er in het kader van de Just Peace week (naar aanleiding van de Internationale dag van de vrede) en de viering van 75 jaar VN verschillende activiteiten plaats in en rondom Den Haag. Veel van deze activiteiten zijn virtueel. Een deel vindt in de stad zelf plaats. Dit is een uitgelezen kans om te laten zien hoe in Den Haag wordt gewerkt aan vrede en recht bij zowel nationale en internationale doelgroepen. Maar ook om Hagenaars zelf te verbinden aan concrete activiteiten en verhalen van Den Haag als stad van V&R. Niet los, vanuit een specifiek programma of project. Maar door juist de activiteiten en verhalen te bundelen in een overkoepelende campagne, in de communicatie samen op te trekken en te promoten.

Dit doen we onder de noemer van Just Peace Month en onder de vlag van Den Haag als internationale stad van Vrede en Recht.