Bekijk hier de verschillende video reports van een aantal Just Peace Month 2020 Partners:

Arthur Wiggers – Plv. directeur VNG International: De gemeente Den Haag is één van de gemeenten voor de Global Goals (Sustainable Development Goals -SDG’s) en ik zou zeggen dat iedereen die het belangrijk vind dat er ook lokaal aan duurzaamheid gewerkt wordt, kijk dan eens welke partijen er allemaal in invulling geven aan deze SDG’s binnen de gemeente”

José Kukulu – Staff Interpreter at the ICC: “Ik ben er trots op te werken bij het International Criminal Court, omdat ik één van de eerste tolken was die bij het eerste proces van het ICC in werkte.

Prof. Dr. Alanna O’Malley – Leiden University – De Haagse Hogeschool “Tijdens de Just Peace Month  op 24 oktober is het de dag van de Verenigde Naties en dit jaar ook de 75e verjaardag van de VN. Wij houden een speciale dialoog met de President van het Internationale Gerechtshof en de Burgemeester van Den Haag en enkele studenten die hun visie op de toekomst van de VN presenteren.”

Suzan Goes – Shelter City – Justice & Peace “Ik vind het noodzakelijk om mensenrechtenactivisten te steunen, omdat ze vaak in landen werken waar hun rechten onderdrukt worden en waar ze gevaar lopen omdat ze opkomen voor hun eigen rechten en de rechten van anderen.”

Rebecca Mignot-Mahdavi en Dr Dimitri van den Meerssche van T.M.C Asser Instituut: “Wij werken aan het ontwikkelen van beleidsrelevantie kennis om terrorisme, internationale misdaad en bedreigingen in het algemeen te bestrijden”

Skander Lejmi van Walk of Hope / Student at The International School of The Hague; ” Helaas kunnen wij vanwege corona dit jaar niet door samen te lopen onze boodschap promoten, daarom organiseren wij een Live Instagram discussie en gesprek over solidariteit en vrede in corona tijd.”

Maarten Okkersen van Museon: “Waar ik heel erg trots op ben is dat met name het Museon de afgelopen jaren een beweging heeft gemaakt naar het dossier van vrede en recht en wij de Sustainable Development Goals als uitgangspunt hebben genomen voor alles wat wij doen.”

Diana Timmer van Museum De Gevangenpoort: “De stad van Vrede en recht is eigenlijk begonnen op deze plek! De belangrijkste rechtszaken van het land speelde zich hier af.”

Unicef Nederland

Souhail Haouari van Unicef Nederland: “Geen kind wil uit zijn of haar leefomgeving worden gerukt, geen kind vraagt om honger of geweld. Ieder kind wil veilig zijn, spelen met vriendjes en vriendinnetjes en naar school kunnen gaan. Ieder kind moet die kans krijgen en Unicef is er voor ieder kind, overal en altijd!”

Alexandre Taillandier van The Hague Humanity Hub: “Den Haag ademt vrede en gerechtigheid. In het hart van de stad ligt de Humanity Hub, die een thuis biedt aan een uniek ecosysteem van organisaties en professionals die streven naar een vreedzamere en rechtvaardigere wereld en die fungeert als katalysator voor onze samenwerking.”

Joek van Werkhoven, Oranjehotel (kort): “Als iedereen één stapje vooruit gaat in de hele reeks van vrede en veiligheid, dan maken we met elkaar kilometers. Eén stapje maar.”

Joek van Werkhoven, Oranjehotel (lang): “Als iedereen één stapje vooruit gaat in de hele reeks van vrede en veiligheid, dan maken we met elkaar kilometers. Eén stapje maar.”

Wethouder Saskia Bruines: “Dit jaar is een bijzonder jaar. We vieren 75 jaar vrijheid en we hebben ook een nare bijkomstigheid, namelijk dat door corona we ook niet de dingen kunnen doen zoals we gewend zijn. Daarom is dit jaar gekozen voor een andere opzet, een online platform.”