zaterdag 17 oktober 2020 10:00 tot 16:00
georganiseerd door Eurojust

Doe mee aan de virtuele open dag van Eurojust op 17 oktober!

Op zaterdag 17 oktober bieden we u de unieke kans om een kijkje te nemen bij Eurojust en te ontdekken wat we doen om Europa veilig te houden!

In de loop van de dag worden er verschillende sessies gehouden waar u aan kunt deelnemen:

Een virtuele rondleiding door het Eurojust-gebouw

Eurojust is een expertisecentrum op het gebied van grensoverschrijdende justitiële samenwerking. In het conferentiecentrum in het Eurojust-gebouw worden regelmatig bijeenkomsten gehouden van experts op het gebied van georganiseerde misdaad, die samen werken aan de ontwikkeling van ‘best practices’.

Vanuit uw luie stoel:

kunt u het Eurojust Conference Centre ontdekken, leren wat onze missie is, wie onze partners zijn, wat voor misdrijven wij oplossen en waarom Eurojust als agentschap enig in zijn soort is, niet alleen in de Europese Unie, maar zelfs in de hele wereld!

Kennismaken met een officier van justitie

Voor officieren van justitie en onderzoeksrechters die verantwoordelijk zijn voor de aanpak van zware grensoverschrijdende criminaliteit, is het noodzakelijk op efficiënte wijze informatie uit te wisselen en oplossingen te vinden voor praktische problemen die zich geregeld voordoen bij de justitiële samenwerking in de EU. Elke zaak is anders en vereist een individuele aanpak. In de verschillende fasen van grensoverschrijdende strafrechtelijke onderzoeken verleent Eurojust operationele ondersteuning op maat.

Tijdens de online bijeenkomst met de officier van justitie van Eurojust leert u onder meer:

  • wat voor ondersteuning Eurojust aan EU-lidstaten en niet-lidstaten verleent tijdens een strafrechtelijk onderzoek;
  • welke instrumenten voor justitiële samenwerking daarbij gebruikt worden;
  • welke resultaten we hebben geboekt, op #JusticeDone.

Deze en andere boeiende vragen zullen tijdens uw bezoek worden beantwoord!

Leid zelf een operatie!

Het Eurojust Coordination Centre is een instrument voor justitiële samenwerking dat in 2011 is opgezet om gelijktijdige operaties van justitie en politie in Europa te coördineren.

Tijdens een simulatie van het coördinatiecentrum (als een soort videospel) zult u worden gevraagd om leiding te geven aan een dergelijke operatie en daarbij gebruik te maken van de instrumenten voor justitiële samenwerking die tot uw beschikking staan om de verdachten aan te houden. Uw samenwerking tijdens dit strafrechtelijk onderzoek met een land dat geen lid is van de EU is essentieel en uw besluitvaardigheid zal bepalend zijn voor het slagen – of mislukken – van de operatie.

Meer leren over de carrièremogelijkheden

Tijdens de virtuele open dag van Eurojust organiseren we ook een sessie over de carrièremogelijkheden die wij bieden.

Tijdens deze bijeenkomst zullen onze HR-collega’s u meer vertellen over de beschikbare vacatures en de profielen waar Eurojust naar op zoek is. Ook leggen zij uit hoe de selectieprocedure in zijn werk gaat. Maar wacht niet te lang en schrijf u vandaag nog in, want er kan slechts een beperkt aantal mensen aan deze sessie deelnemen.

Wees er snel bij en reserveer nu!

De sessies vinden plaats op de volgende tijdstippen: 10.00 – 11.00 – 12.00 – 14.00 – 15.00 – 16.00

De sessie over de carrièremogelijkheden vindt plaats om 13.00 uur.