donderdag 1 oktober 2020 15:30 tot 17:15

Bezoek virtueel de International Commission on Missing Persons (ICMP) – een kleine intergouvernementele organisatie met een grote impact.

Veel gezinnen over de hele wereld hebben last van het feit dat ze niet weten wat er is gebeurd met een familielid dat is verdwenen. Regeringen zijn verplicht gevallen van vermiste personen te onderzoeken en ervoor te zorgen dat families van de vermisten toegang hebben tot waarheid, gerechtigheid en herstelbetalingen. ICMP werkt samen met regeringen om hen te helpen bij het verklaren van de vermisten, onder meer door ondersteuning te bieden bij geavanceerde DNA-analyse om menselijke resten te identificeren, en het werkt samen met families om hen te helpen toegang te krijgen tot hun rechten.

Kom meer te weten over ICMP tijdens een virtueel bezoek met een inleiding door ICMP-directeur-generaal Kathryne Bomberger, een webinar die laat zien hoe ICMP gezinnen helpt en een rondleiding door het laboratorium waar ICMP-wetenschappers DNA extraheren om de vermisten te helpen vinden.

Het programma begint om 15.30 uur en eindigt om 17.15 uur.