zaterdag 24 oktober 2020 00:00 tot 23:59

Een (gratis) buitententoonstelling op het Lange Voorhout van 17 oktober (opening) t/m 29 november (slotdag).

75 jaar VN in 75 verhalen
Op 24 oktober is het 75 jaar geleden dat de Verenigde Naties werden opgericht. 75 jaar VN in 75 verhalen is de rode draad door de diverse activiteiten die de komende periode worden georganiseerd. De viering van 75 jaar VN is tevens het slotstuk van de nationale viering van 75 jaar vrijheid.

De 75 verhalen, perspectieven en getuigenissen zijn te lezen en te beluisteren op 75jaarvn.vrijheid.nl. In de verhalen, van onder meer de kleindochter van medegrondlegger Eleanor Roosevelt Nina Roosevelt-Gibson, generaal van de VN-troepen Patrick Cammaert, hulpverlener Arjan Erkel en schrijver Arnon Grunberg, wordt ingegaan op de grondbeginselen van de VN zoals medemenselijkheid, solidariteit en de gezamenlijke inspanning voor vrede en veiligheid. Naast de online publicatie zijn de verhalen te lezen in een bijlage bij NRC-Handelsblad.

17 oktober t/m 29 november: tentoonstelling Lange Voorhout
De verhalen komen tot leven in de gratis toegankelijke tentoonstelling 75 jaar VN in 75 verhalenbuiten op het Lange Voorhout in Den Haag. De foto’s in de tentoonstelling zijn gemaakt door Mafalda Rakoš. Delen van de tentoonstelling zijn in die periode ook te zien in verschillende provinciehoofdsteden.

Organisatie
75 jaar VN in 75 verhalen is een initiatief van Humanity House, stichting Just Peace, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en UNICEF Nederland, met steun van de provincie Zuid-Holland, de gemeente Den Haag, het vfonds, Fonds 1818.