donderdag 24 september 2020 19:00 tot 21:00
georganiseerd door Het Huis van Europa

Speak-dating sessies in het kader van de Europese Dag van de Talen, op donderdag 24 september.

EUNIC Nederland viert in samenwerking met de OBA de jaarlijkse Europese Dag van de Talen. Deze dag, die elk jaar op 26 september plaatsvindt, is in de loop van de tijd een traditie geworden. Ter gelegenheid van dit evenement is er een programma samengesteld voor 24 september in het OBA Oosterdok. 

De Europese Dag van de Talen viert de enorme taalverscheidenheid binnen Europa. Deze dag vestigt de aandacht op alle verschillende talen in Europa en bevordert de waarde van het leren van een nieuwe taal. Op 24 september is er een lezing van Sharon Unsworth over meertaligheid en een reeks ‘speak-dating’ sessies. Sharon Unsworth is taalkundige aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Unsworth onderzoekt welke factoren het succes van tweetalig onderwijs bepalen, en is gepassioneerd om deze kennis door te geven aan ouders, leerkrachten en beleidsmakers. 

De ‘speak-dating’ sessies bestaan ​​uit een-op-een lessen door een native speaker, waarin je kort kennis maakt met een nieuwe taal. We hebben moedertaalsprekers van het Duits, Frans, Kroatisch, Tsjechisch, Hongaars, Italiaans, Litouws, Maltees, Gaeilge, Sloveens, Turks, Spaans, Grieks, Fins, Pools en Oostenrijks. Kortom, u zult de rijkdom aan Europese talen ervaren!