woensdag 21 oktober 2020 14:00 tot 16:00
georganiseerd door Gemeente Den Haag

Zojuist zijn er nieuwe maatregelen bekend gemaakt door de regering m.b.t. het corona-virus. Dit houdt voor ons in dat alle nog geplande rondleidingen in de internationale zone zijn geannuleerd. Hopelijk kunnen ze later dit jaar of wellicht volgend jaar wel plaatsvinden. Om op de hoogte te blijven, kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van Just Peace op www.justpeacethehague.com

De Internationale Zone in Den Haag is een gebied waar vele beroemde en belangrijke internationale organisaties gevestigd zijn. Hier werken dagelijks duizenden mensen om de wereld een betere, rechtvaardigere en veiligere wereld te maken. 

Zij werken bij organisaties zoals het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties dat in het iconische Vredespaleis gevestigd is. Of bij Europol, het rechtshandhavingsagentschap van de Europese Unie. Maar hoe komt het dat deze organisaties zich in Den Haag gevestigd hebben? En waarom bevinden ze zich juist in deze zone?

Tijdens een wandeling door dit gebied komt u alles te weten over het verleden, het heden en de toekomst van de Internationale Zone in Den Haag. Hoe deze oorlogszone werd omgebouwd tot een vredeszone. 

Aanmelden

Aan de wandeling kunnen maximaal 12 personen deelnemen. Aanmelden kan door een email te sturen aan [email protected]. Tijdens de wandeling worden geen organisaties bezocht.

De rondleidingen worden op de volgende dagen gehouden:


Woensdag 14 oktober (Engels) 14:00 – 16:00 uur
Vrijdag 16 oktober (Nederlands) 14:00 – 16:00 uur
Woensdag 21 oktober (Nederlands) 14:00 – 16:00 uur