dinsdag 13 oktober 2020 19:00 tot 20:30
georganiseerd door Justice and Peace

Reframing the Migration Debate: Towards Community-Based Sponsorship and Safe Pathways for Refugees.

Het migratiedebat in Europa richt zich vaak uitsluitend op het tegengaan van irreguliere migratie en op het al dan niet slagen van integratiebeleid. Terwijl momenteel één procent van de wereldbevolking ontheemd is, wordt er te weinig aandacht besteed aan het feit dat vluchtelingen vaak niet de mogelijkheid hebben om landen via legale en veilige wegen te bereiken. Communities en organisaties over de hele wereld hebben daarom nieuwe manieren bedacht om deze broodnodige wegen mogelijk te maken en zelf de leiding te nemen in de hervestiging en opvang van vluchtelingen.

Tijdens dit interactieve virtuele debat zullen betrokkenen spreken over de concrete oplossingen die in Canada en Italië zijn bedacht. Vervolgens bespreekt Justice and Peace waarom zij met het programma Samen Hier de eerste Nederlandse variant van community-based sponsorship ontwikkelt.

Wil je meer weten over community-based sponsorship en safe pathways? En wil je bijdragen aan het verwelkomen van vluchtelingen in jouw gemeenschap? Sluit aan en onderneem zelf actie! #CommunitiesintheLead  #RefugeeRights

Dit evenement wordt online gehouden via Crowdcast. Het evenement is gratis en iedereen is welkom om deel te nemen! De voertaal is Engels.