woensdag 29 september 2021 13:00 tot 18:00
georganiseerd door Hogeschool InHolland

Tijd: 13:00-18:00

Locatie: Inholland University of Applied Sciences

Peace in the garden festival 2021

Dit jaar organiseert Hogeschool Inholland Den Haag een eigen Peace in the Park editie met het thema van de Just Peace Month ‘Human stories of peace and justice’, in de eigen prachtige en vredige binnentuin. Tijdens een pressure cooker sessie zullen studenten alles leren over storytelling. Het thema ‘de menselijke verhalen van vrede en rechtvaardigheid’ zal in twee delen geladen worden.

  1. Inspirerende sprekers die hun verhaal van vrede en rechtvaardigheid delen (Peace Talks)
  2. Workshop storytelling (zowel Nederlands – als Engelstalig)
  • Masterclass storytelling door Rene Boonstra en Philip Corsius, experts op dat gebied
  • Technische instructie en begeleiding bij het produceren en delen van verhalen, ondersteund door studenten Communicatie

Het festival zal openen met inspirerende sprekers vanuit verschillende disciplines zoals spoken word, film en theater. Tijdens de masterclass zullen Rene en Philip in een pressure cooker opzet de deelnemers zoveel mogelijk bijbrengen over storytelling. Daarna zullen deelnemers zelf aan de slag gaan met het vormgeven en vastleggen van hun eigen of andermans verhaal over vrede en rechtvaardigheid. Dit kan via mobiel filmen, maar ook op andere manieren zoals schrijven, spoken word of fotografie. Ervaren communicatie studenten, buitengewoon behendig met mobiel filmen, zullen instructie geven bij de technische uitvoering. We bieden de workshop tweetalig aan zodat ook internationale deelnemers kunnen participeren.

Met deze bijdrage van Inholland aan het thema hopen we jongeren bewust te maken dat vrede en rechtvaardigheid in de wereld begint bij jezelf, door het luisteren naar andermans verhalen en de kracht van het delen van je eigen verhaal. De workshop helpt met creatieve ideeën om de beste vorm te vinden om je verhalen te delen.

Facebook | Instagram