donderdag 15 april 2021 00:00 tot 31 mei 2021 00:00
georganiseerd door Europees Octrooibureau (EOB)

Op 15 april 2021, de Werelddag van de Kunst, stelt het Europees Octrooibureau (EOB) zijn kunstcollectie online beschikbaar voor publiek. Met het openstellen van de collectie geeft het EOB de lokale gemeenschap een inkijkje in kunst die normaal gesproken binnen de muren van het EOB blijft. Bovendien wil de organisatie lokale artiesten op deze manier een platform bieden omdat de kunstsector hard is getroffen door de coronapandemie. Ten slotte past het openstellen van de collectie bij de culturele waarden van het Europees Octrooibureau.

Dat kunst voor het EOB van belang is, is te zien aan het artistieke en innovatieve design van de in 2018 geopende Rijswijkse vestiging. Daarnaast dienen de kunstwerken in de EOB-kantoren al jarenlang als inspiratiebron voor de medewerkers. Met de documentaire Exploring Art at the European Patent Office geeft het Octrooibureau voor het eerst een inkijkje in zijn uitgebreide kunstcollectie. De collectie is in de afgelopen veertig jaar uitgegroeid tot een verzameling van ongeveer 1000 werken. Binnen de collectie zijn vrijwel alle 38 lidstaten van het Europees Octrooibureau vertegenwoordigd door kunstenaars en hun werken. Naast de Nederlandse artiesten Margriet Smulders, Liet Heringa en Maarten van Kalsbeek zijn er ook internationaal gerenommeerde artiesten zoals Tomás Saraceno, Olafur Eliasson en Sylvie Fleury vertegenwoordigd.

Naast de kunstwerken publiceert het Europees Octrooibureau ook educatieve video’s, die vanaf 15 april te bezichtigen zijn op de website van het bureau (www.epo.org/art-collection).