woensdag 21 oktober 2020 16:00 tot 17:00
georganiseerd door The Hague Humanity Hub

Ontdek de gemeenschap van Vrede en Recht in Den Haag!

In de spotlight staat het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken van de Verenigde Naties (OCHA) in Den Haag. Het kantoor van OCHA in Den Haag bestaat uit het Strategic Communications Team, Digital Services Team en het Centre for Humanitarian Data. Doe mee en ontdek hoe OCHA het humanitaire systeem ondersteunt door middel van belangenbehartiging en campagnes, platforms en digitale diensten, en door de impact van data op het gebruik in de sector te vergroten.

Den Haag is de internationale stad van Vrede en Recht. De Humanity Hub vormt het hart van dit unieke ecosysteem en biedt een thuis voor organisaties die streven naar een vreedzamere en rechtvaardigere wereld en als katalysator voor samenwerking. Deze diverse gemeenschap van professionals werkt elke dag aan het innoveren van hun sectoren, van humanitaire actie en gerechtelijke innovatie tot vredesopbouw en onderwijs.

Een daarvan is het Bureau van de Verenigde Naties voor de coördinatie van humanitaire zaken (OCHA). OCHA coördineert de wereldwijde noodhulp om levens te redden en mensen te beschermen in humanitaire crises. OCHA pleit voor effectieve en principiële humanitaire actie door iedereen, voor iedereen.

Wat te verwachten

Het Open Huis evenement duurt ongeveer 45 minuten met een overzicht van de organisatie en een focus op specifieke projecten. Het geeft je ook de mogelijkheid om in contact te komen met de sprekers en experts van de organisatie. De online deelname wordt gefaciliteerd met Zoom. Gelieve hieronder te registreren.