woensdag 7 oktober 2020 16:00 tot 17:00
georganiseerd door The Hague Humanity Hub

Ontdek de gemeenschap van Vrede en Recht in Den Haag!

De spotlight staat op de European Urban Knowledge Network tijdens deze editie van de Humanity Hub Open House tijdens de Just Peace Month. Sluit je virtueel of fysiek bij ons aan om meer te weten te komen over hun werk in het Europese stedelijk beleid, onderzoek en praktijk.

Den Haag is de internationale stad van Vrede en Recht. De Humanity Hub vormt het hart van dit unieke ecosysteem en biedt een thuis voor organisaties die streven naar een vreedzamere en rechtvaardigere wereld en als facilitator voor samenwerking. Deze diverse gemeenschap van professionals werkt elke dag aan het innoveren van hun sectoren, van humanitaire actie en innovatie op het gebied van justitie tot vredesopbouw en onderwijs.

Een daarvan is EUKN, het enige onafhankelijke netwerk dat door de EU-lidstaten aangedreven is op het gebied van stedelijk beleid, onderzoek en praktijk. Als netwerk van nationale regeringen, EU-lidstaten en kennisinstellingen is de EUKN nauw betrokken bij de beleidsvorming van de EU. Al meer dan 10 jaar levert de EUKN strategische stedelijke kennis en onderzoeksondersteuning aan EU-lidstaten. Bovendien is de EUKN betrokken bij belangrijke Europese projecten.

Wat te verwachten

Het Open Huis evenement duurt ongeveer 45 minuten met een overzicht van de organisatie en een focus op specifieke projecten. Het geeft je ook de mogelijkheid om in contact te komen met de sprekers en experts van de organisatie. De online deelname wordt gefaciliteerd met Zoom. Gelieve hieronder te registreren.