Open debat voorzitter Europees Parlement: Roberta Metsola

  • Datum: 30 maart 18:00 - 20:15
  • Locatie: Wijnhaven 202

Op donderdag 30 maart brengt Roberta Metsola, Voorzitter van het Europees Parlement, een bezoek aan de Universiteit Leiden voor een open discussie met studenten over de vele uitdagingen op het gebied van vrede, veiligheid en democratie in Europa en de wereld. Ook is er aandacht voor de rol die het Europees Parlement speelt bij de bescherming van de rechten van Europese burgers, en hoe het Europees Parlementervoor zorgt om hun een stem te geven om onze gemeenschappelijke Europese toekomst vorm te geven.

Het Europees Parlement is de enige instelling van de Europese Unie die rechtstreeks door de Europese burgers wordt gekozen. Het speelt een sleutelrol bij het nemen van beslissingen over Europese wetgeving, het sturen van de beleidskoers en het beschermen van de fundamentele waarden van vrijheid en democratie van de EU. Over een jaar krijg jij ook de kans om te stemmen voor het Europees Parlement en op die manier de toekomst van de Europese Unie mede vorm te geven. Een bezoek van voorzitter Roberta Metsola is een unieke kans om uit de eerste hand te leren wat het Europees Parlement doet, wat het voor jou kan doen en hoe je je stem kunt gebruiken om de politiek in de EU en in de wereld te beïnvloeden. Meld je nu aan!

Programma

Inloop: vanaf 17:45u
Discussie: 18:00-19:30u
Borrel: 19:30-20:15u

Aanmelding uitsluitend voor studenten Universiteit Leiden

Aanmelden kan alleen nog als je student bent aan de Universiteit Leiden. Ben je scholier, HBO-student of anderszins geïnteresseerd, meld je dan aan voor de wachtlijst (waiting list). je krijgt tijdig bericht of er plek voor je is.

Wijnhaven 202


Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden