donderdag 23 september 2021 19:15 tot 21:30

Tijdens de vredesweek nodigen we je van harte uit voor een openhartig gesprek over het thema “Wat doe jij in vredesnaam” Wat/hoe draag je bij aan vrede? Wat zijn jouw persoonlijke ervaringen met je uitspreken, met dialoog, activisme en sociale bewegingen? Hoe ga jij om met de spanning tussen ergens voor gaan staan en (communicatief) geweldloos te blijven? Maar ook: “wat is jouw visie op sociale verandering, werken aan vrede, sociale rechtvaardigheid, wat is het effect van wat je doet en wat krijgt je terug voor jouw betrokkenheid?

Programma:

Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden. In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek en ontmoet je mensen die je niet vanzelf tegenkomt. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord en we werken in kleine groepen (max 6 deelnemers) met een dialoogbegeleider. Écht luisteren en je verplaatsen in de ander ligt aan de basis van een dialoog. Een dialoog draagt bij aan onderling begrip, verbondenheid en inzicht.

We zijn van plan om Zoom te gebruiken voor deze trans-Atlantische dialoog, met deelnemers uit Den Haag, Utrecht, Leiden en andere gebieden uit Nederland, studenten en human rights netwerk verbonden aan de Universiteit Dayton – Verenigde Staten.

Meer informatie

Aanmelden via mail ovv opkomen voor vrede.