woensdag 24 maart 2021 16:00 tot 17:00
georganiseerd door Gemeente Den Haag

Deze HagueTalks focust zich op de rol van lokale overheden tijdens vredesopbouw, en dan met name op hun toegevoegde en unieke waarde en waar voor hun de uitdagingen liggen.

De rol van lokale overheden bij vredesopbouw is onderbelicht en vaak overschaduwd door (inter)nationale initiatieven, terwijl lokale en context specifieke vredes initiatieven erg succesvol kunnen zijn. Deze HagueTalks zal zich verdiepen in de rol die lokale overheden spelen met betrekking tot het bewerkstelligen van duurzame en vreedzame ontwikkeling binnen hun gemeenschappen. Omdat de consequenties van elk gewelddadig conflict zich vaak openbaren op lokaal niveau, is een aanpak op lokaal niveau daarom essentieel. Dit biedt de mogelijkheid voor lokale overheden om zich in te zetten bij het voorkomen van conflicten, het bouwen van bruggen en creëren van dialoog, en het promoten van een veilige omgeving.

HagueTalks heeft verschillende sprekers van diverse achtergronden uitgenodigd om hun verhalen te delen en om antwoord te geven op verschillende vragen zoals: ‘Wat is de toegevoegde en unieke waarde van lokale overheden in conflictpreventie en vredesopbouw?’ en ‘Wat zijn uitdagingen waar lokale overheden tijdens vredesopbouw tegenaan lopen?’.

OVER DE SPREKERS

Burgemeester van Palmira (Colombia), Mr. Oscar Escobar

Burgemeester van Den Haag (Nederland), Mr. Jan van Zanen

Moderator van dit event is Hajar Yagkoubi. Als voormalig UN Youth Representative, brengt Hajar de VN dichter bij de jongeren en de jongeren dichter bij de VN.

Deze HagueTalks is mede georganiseerd door VNG/UCLG Peace Prize, Museon, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Gemeente Den Haag.

LIVE STREAM

Zie onderstaande link voor de livestream van het event op donderdag 24 maar van 16.00-17.00. https://www.youtube.com/user/haguetalks