vrijdag 8 oktober 2021 10:00 tot 10:30
georganiseerd door Eurojust

Op vrijdag 8 oktober 2021 nodigt Eurojust u uit voor zijn tweede virtuele open dag, met unieke inzichten in de werkzaamheden van het agentschap voor strafrechtelijke samenwerking van de Europese Unie in zijn hoofdkantoor in Den Haag..

Ochtendsessie (10.00-12.00) 


Ontdek Eurojust door de ogen van onze collega Silke Schönfleisch-Backofen. Voordat zij bij het agentschap kwam, werkte zij 12 jaar als officier van justitie in Frankfurt, Duitsland, waar zij zich specialiseerde in moordzaken, het bestrijden van georganiseerde misdaadgroepen en het onderzoeken van ernstige economische misdaadzaken. Zij zal het verhaal vertellen van haar passie voor justitie en hoe zij tijdens haar carrière uitdagingen wist te overwinnen. Silke zal ook uitleggen wat Eurojust tot zo’n bijzondere werkplek maakt.

Daarna is het tijd voor een nadere beschouwing van de slachtoffers van misdrijven. Een panel van deskundigen van de gespecialiseerde criminaliteitsteams van Eurojust zal spreken over de rol van het agentschap bij de bescherming van de rechten van slachtoffers. Terrorisme, mensenhandel, economische misdrijven, cybercriminaliteit – de behoeften van slachtoffers zijn even verschillend als de soorten misdrijven. Hoe kunnen de Europese Unie en Eurojust als spil van de EU op het gebied van strafrechtelijke samenwerking ervoor zorgen dat slachtoffers de steun krijgen die ze verdienen?  

Namiddagzitting (12.15-13.30) 

De middagsessie is gericht op carrièremogelijkheden. Vertegenwoordigers van de afdeling Personeelszaken zullen vertellen over de verschillende functieprofielen bij Eurojust en u laten zien waarom het Agentschap een werkplek als geen ander is. Net als bij alle andere sessies bent u van harte welkom om actief deel te nemen: gebruik de chatfunctie om uw vragen te stellen. Wij zullen ze graag beantwoorden in een vraag-en-antwoordsessie aan het einde van elke sessie. 


Inschrijven kan tot dinsdag 5 oktober. U ontvangt de aansluitingsgegevens per e-mail 24 tot 48 uur voor het evenement.