donderdag 14 oktober 2021 09:00 tot 19:00

Tijd: 09:00-19:00

Locatie: Beeld en Geluid Den Haag & Online

De jaarlijkse conferentie van het Kennisplatform #KPAC21 is het belangrijkste evenement van het platform dat onze levendige gemeenschap samenbrengt voor discussies die tot nadenken stemmen. Dit jaar wordt onze 9e jaarlijkse conferentie, en net als in de voorgaande jaren nodigen we vertegenwoordigers van nationale en internationale overheden en beleidsorganen, denktanks, journalisten, INGO-medewerkers, activisten, diplomaten en veldonderzoekers van over de hele wereld uit om ons te vergezellen. Deze verschillende actoren komen elk jaar samen met een uniek doel: hun laatste projecten en meest recente idee├źn voorstellen, en hun collega’s samenbrengen om te leren en het beleid en de programma’s inzake veiligheid en justitie te verbeteren.

Het thema van dit jaar is Asymmetric Power. De KPSRL-gemeenschap is er steeds meer op gebrand om dit moment van omwenteling aan te grijpen om asymmetrische machtsstructuren te herstellen. Terwijl de sector zich al lang bezighoudt met ongelijkheid en onrechtvaardigheid in de samenleving, is de druk toegenomen om de ongelijke machtsverdeling binnen de vredes- en ontwikkelingssector zelf aan te pakken. Er zijn stemmen opgegaan voor “dekolonisatie van de hulp”, radicale flexibiliteit in de financiering en de verantwoordingsplicht, en toezeggingen van donoren om transformatieve veerkracht te bevestigen en de lokalisering van de steun te versterken.

Deze bemoedigende aspiraties moeten echter rekening houden met erfenissen van uitsluiting, ongelijkheid en asymmetrie; niet alleen binnen samenlevingen, maar ook binnen SRoL en ontwikkelingspartnerschappen. 

Twitter